logo sag

Etiyopya Havayolları Grubu CEO’suna anlamlı ödül

Etiyopya Havayolları Grubu CEO’suna anlamlı ödül

Etiyopya Havayolları Grubu CEO’su 2021 Havayolu Strateji Ödülleri’nde Hava Kargo Liderliği Ödülü ile Onurlandırıldı

Etiyopya Havayolları Grubu CEO’su 2021 Havayolu Strateji Ödülleri’nde Hava Kargo Liderliği Ödülü ile Onurlandırıldı

Etiyopya Havayolları grubu CEO’su, Bay Tewolde GebreMariam, ‘’Flight Global’’ dergisi tarafından 27 Eylül 2021’de Londra’da düzenlenen Havayolu Strateji Ödülleri töreninde, Hava Kargo Liderliği Ödülü’nü almaya layık görüldü. Havayolu Strateji Ödülleri, ‘’Airline Business’’ dergisi tarafından, yönetim kurulu liderliğindeki mükemmelliği takdir etmek için başlatıldı ve pandemi sırasında övgüye değer hava kargo liderliği için, Etiyopya Havayolları grup CEO’su Bay Tewolde GebreMariam ve Etiyopya Havayolları’nı ödüllendirdi. Ödül, CEO’nun kriz liderliğindeki mükemmelliğini ve Covid-19 krizi sırasında havayollarının başarılı stratejilerini takdir ediyor. Ödül için kilit kriterler arasında iş performansı, ağ stratejisi, kriz sırasında yenilikçi düşünce yer alıyor. Etiyopya Havayolları, kargo kapasitesini arttırmak için yolcu uçaklarını yeniden yapılandırmada ve yolcu ticareti düştüğünde, artan sevkiyat talebine yanıt vermede öncüler arasında yer alıyor.

Etiyopya Havayolları grup CEO’su, Bay Tewolde GebreMariam, “Flight Global ve havayolu stratejisi ödül jürisinin benzersiz kriz yönetimi becerilerimizi, çevikliğimizi, karar verme hızımızı, yaratıcılığımızı ve dayanıklılığımızı takdir etmesinden dolayı çok mutluyum. Genel olarak dünyadaki ve özel olarak havacılık endüstrisindeki küresel pandemi krizinin büyüklüğüne ve tahribatına ragmen, Etiyopya Havayolları olarak, bizler krizi başarıyla bir fırsata dönüştürdük. Bu doğrultuda gelişen kargo işinden yararlanarak, 25 adet yolcu uçağımızı kargo uçağına dönüştürdük. Kritik tıbbi malzeme, ekipman ve aşılar sağlayarak küresel topluluğa iyilik yaparak iyi bir iş çıkardık. Tüm Etiyopya Havayolları yönetim ekibine, yönetim kuruluna ve 17.000’den fazla çalışkan personele çok minnettarım. Ayrıca ‘’Airline Business ve Flight Global’e’’ beni tercih ederek, ödül verdikleri için çok teşekkür etmek istiyorum.”  dedi.

Havayolu Strateji Ödüllerinin hava kargo liderlik kategorisi, Covid-19 krizi sırasında bir kargo taşıyıcısına veya kargo iş birimine liderlik etmede mükemmellik sergileyen CEO veya yönetim ekibi içindir. Bu kategori, tarifeli, charter, ACMI/’’wet-lease’’ entegratör dahil olmak üzere, bağımsız olarak, özel bir hava kargo işletmesi olarak veya bir yolcu havayolu grubunun kargo bölümü olarak faaliyet gösteren, her tür hava kargo taşıyıcısı ve işletmesi için geçerlidir.

Flight Global dergisinin içerikten sorumlu müdürü ve Havayolu Strateji Ödüllerine ev sahipliği yapan Bay Graham Dunn, “En iyi havayolu liderleri, endüstrinin karşılaştığı en uzun süreli ve en derin krizle operasyonlarını uyarlamak için çeviklik ve esneklik gösterdi. Aynı zamanda, en güçlü liderler, seyahat ve daha geniş ekonomiler yeniden açılırken, işletmelerini pazar fırsatlarından yararlanacak şekilde konumlandırdı. Krizden güçlü bir şekilde çıkmak için, en yetenekli yönetim ekipleri tarafından yönetilen havayolları ile yüksek kaliteli liderlik her zamankinden daha önemlidir. Havayolu Strateji Ödülleri 2002’den bu yana yönetim kurulu liderliğinde en iyileri belirledi ve 2021’in kazananlarının tümü bu konuda üstün başarı elde etti”.

Etiyopya Havayolları dünya çapında temel tıbbi malzemeleri sevk etti ve verimliliği nedeniyle WFP gibi uluslararası kuruluşlardan takdir aldı. Etiyopya Havayolları, ayrıca, farklı ülkelere 50 milyon dozdan fazla aşı dağıttı. Havayolu sadece kargo işinde iyi performans göstermedi, aynı zamanda insani hizmet sağlamadaki rolü de takdir edildi.

Etiyopya Havayolları Hakkında

Etiyopya Havayolları, Afrika’da en hızlı büyüyen havayolu şirketidir. Yetmiş beş yıllık operasyonunda Etiyopya, verimlilik ve operasyonel başarıda rakipsiz, kıtanın önde gelen taşıyıcılarından biri haline geldi. Etiyopya, en genç ve en modern filoyu beş kıtada 127 uluslararası yolcu ve kargo noktasına işleten Pan-Afrika yolcu ve kargo ağında aslan payına sahiptir. Etiyopya filosu, ortalama olarak 5 yıllık filo yaşına sahip olan Airbus A350, Boeing 787-8, Boeing 787-9, Boeing 777-300ER, Boeing 777-200LR, Boeing 777-200 Kargo uçağı, Bombardier Q-400 çift kabin gibi ultra-modern ve çevre dostu uçakları içermektedir. Aslında Etiyopya, Afrika’da bu uçaklara sahip olan ve onları işleten ilk havayolu şirketidir. Etiyopya şu anda, yedi iş birimiyle Afrika’nın lider Havacılık grubu haline geleceğini görecek olan Vision 2025 adlı 15 yıllık bir stratejik plan uyguluyor: Etiyopya Uluslararası Hizmetler; Etiyopya Kargo & Lojistik Hizmetleri; Etiyopya MRO Hizmetleri; Etiyopya Havacılık Akademisi; Ethiopian ADD Merkez Yer Hizmetleri, Etiyopya Havaalanları Hizmetleri ve Etiyopya Ekspres Hizmetleri (Yurtiçi). Etiyopya, son yedi yılda ortalama %25 büyüme kaydeden çok ödüllü bir havayolu şirketidir.

Tarih: 08.10.2021 13:37