logo sag

Milli atletler, Etiyopya kapında!

Milli atletler, Etiyopya kapında!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bu yaz düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na katılmak isteyen milli atletler, Etiyopya'nın yüksek rakımlarında Aralık 2020'den bu yana zorlu bir hazırlık dönemi geçiriyor.

2 bin 700 metre rakıma sahip, etrafı dağlarla çevrili Etiyopya'nın Sululta Ovası'nda kampa giren milli atletler, Bilal Arslan ve Elvan Abeylegesse yönetiminde 21 Şubat'ta yapılacak Türkiye Olimpiyat Şampiyonası'na hazırlanıyor.

ARA İSTASYON TRABZON

Kamptaki çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan antrenör Bilal Arslan, milli sporcuların 2 aylık kamp sürecini tamamlamasının ardından Trabzon'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacağını ve Tokyo Olimpiyatları'na katılmak için vize almaya çalışacaklarını belirtti. "Trabzon'da Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazananlarla tekrar Etiyopya'ya döneceğiz" diyen Arslan, Sululta'nın atletler için ideal bir çalışma yeri olduğunu, yüksek rakımın atletlerin direncini artırdığını dile getirdi.

'GÜVENİMİZ TAM'

Etiyopya kökenli Türk atlet Elvan Abeylegesse de atletlerin geride kalan bir ayda çok sıkı çalıştığını ve temponun bu şekilde süreceğini ifade ederek, "İstediğimiz şeyi elde edeceğimize güvenimiz tam" diye konuştu. 24 yaşındaki genç atlet Büşra Nur Koku, Tokyo'ya gitmek için derece elde etmeyi çok istediğini, Sululta'da uzun mesafe koşuda her açıdan ilerleme kaydettiğini söyledi. Milli atletlerden 29 yaşındaki Ömer Alkanoğlu ise Trabzon'da Olimpiyat kotasını alıp bir an önce Sululta'da yeniden çalışmaya dönmek istediğini aktardı.  

SULULTA, ETİYOPYA'DA SPORUN GÖZDESİ

Dünyaca ünlü atletlerin kamp çalışmalarını gerçekleştirmek için uğrak yeri olan Sululta, son yıllarda bölgede yapılan yeni tesislerle Etiyopya'daki spor turizminin merkezlerinden biri haline geldi.

Tarih: 15.01.2021 22:34