logo sag

Etiyopya’dan EFOD üyesi Canan Kaplıca'ya ödül

Etiyopya’dan EFOD üyesi Canan Kaplıca'ya ödül

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Üyesi Canan Kaplıca, Etitopya’da düzenlenen fotoğraf yarışmasında 5 mansiyon ve 17 sergileme ödülü kazandı.

Etiyopya’da düzenlen 1. International Circuit Grand Photo Festival: Georgia-Bulgaria-Ethiopia Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ndan EFOD Üyesi Kaplıca ödüllerle döndü. Kaplıca, katıldığı yarışmadaki eseriyle gümüş madalya almaya hak kazanırken aynı zamanda 5 mansiyon ve 17 sergileme ödülüne de layık görüldü.

Kaplıca, buğday kurutma isimli çalışması ile gümüş madalya kazandı

EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Kaplıca’yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

CANAN ÇAĞLAR KAPLICA KİMDİR?

1972 Kastamonu/Tosya doğumlu, evli,1 erkek evlada sahibim. 30 yıllık Hemşirelik kariyerimi tamamlamış bulunmaktayım.2011 yılında “Yılın başarılı çalışanları” ödül töreninde ödül alan Edirne Fotograf Sanatı Dernek başkanı Serdar İyiyiz’le tanışmam ile  (EFOD) Temel Eğitimine sonra, photoshop, ileri manipülasyon gibi tüm eğitim ve workshoplara katılarak fotograf konusunda kendimi geliştirmeye gayret ettim. Türkiye’de büyük başarı sağlayan değerli hocalarım  Enver ŞENGÜL ve Behiç GÜNALAN’ın EFOD bünyesinde açtığı bir çok atölye de aktif şekilde görev aldım.

Yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda farklı kategorilerdeki çalışmalarım ile bir çok derece ve ödüllere kazanmış bulunmakla birlikte bu çalışmalarım sonucunda 2018 yılında  ülkemizde az sayıda fotografçının sahip olduğu,Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP), sanatsal bir unvan olan Artist FIAP (AFIAP) ünvanını almaya hak kazandım ve  EFIAP (Excellence FIAP) için de çalışmalarımı tamamladım.

2011 yılında hobi olarak  başladığım fotograf serüveni benim için tutku haline gelmiş olup, özellikle yaşam-insan odaklı çalışmalarda bulunmaktan zevk aldığım için, fotoğraf sayesinde farklı yaşamları görmek, anlamanın dışında sosyal ve manevi yaşamı yeniden farklı bir gözle sorgulamayı yaşama  tecrübesine erişmekten mutluluk duyuyorum.Çalışmalarım ile gerek EFOD Edirne Fotoğraf Sanatı Dernek bünyesinde gerekse farklı iller de birçok karma sergi ve sunumlarımla yer aldım.

Halen fotoğraf adına çıktığım bu serüvende yolculuğuma ışığın izinde, heyecan ve her gün artan bir arzu ile devam etmekteyim.

İletişim:[email protected]
Facebook: Canan Çağlar Kaplıca
Instagram:canank101

Tarih: 31.07.2021 15:09