logo sag

Türk Hava Kuvvetleri heyeti,Korgeneral Adem Mohammed'i ziyaret etti

Türk Hava Kuvvetleri heyeti,Korgeneral Adem Mohammed'i ziyaret etti

Etiyopya Savunma Bakanlığının davetlisi olarak bu ülkeyi ziyaret eden Türk Hava Kuvvetleri heyeti, Etiyopya Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Muhammed tarafından kabul edildi.

Türkiye'nin Addis Ababa Askeri Ateşesi Hava Pilot Kurmay Albay Ayhan Saniç, AA muhabirine yaptığı açıklamada; "Hava Pilot Tuğgeneral Fikri Özgür başkanlığındaki Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyeti, Etiyopya Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Muhammed ile görüştü. Yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki askeri, eğitim ve savunma sanayi ilişkilerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanarak, ortak iş alanları, Türkiye ve Etiyopya Hava Kuvvetleri heyetlerince müzakere edildi" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Etiyopya arasında 9 Mayıs 2013' te imzalanan Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması, 31 Mart 2015'te Etiyopya parlamentosunca onaylanmıştı. Anlaşma, iki ülke arasında savunma sanayi alanında işbirliğinin geliştirilmesi ile Etiyopya'nın askeri kapasitesinin arttırılması için Türkiye'nin teknik ve lojistik destek sağlamasını öngörüyor.

Tarih: 22.01.2016 18:48