logo sag

Tika Addis Ababa Koordinatörü Cengiz Polat oldu

Tika Addis Ababa Koordinatörü Cengiz Polat oldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Addis Ababa Program Koordinatörlüğü görevine Cengiz Polat atandı.

Etiyopya Türkiye Mezunları Derneği üyeleri  TİKA'nın Addis Ababa ofisini ziyaret ederek üzerinde Amharca “Hoşgeldiniz” yazan bir tabloyu yeni koordinatör Cengiz Polat'a hediye ettiler.

Cengiz Polat Kimdir?

1 Ekim 1972 yılında Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Köklüce Köyü’nde doğan Cengiz Polat ilköğrenime burada başladı. Babasının işi nedeniyle ortaokul ve lisenin bir bölümünü Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Kolay kasabasında devam eden Polat yine babasının işi dolayısıyla lise son sınıfı bir işçi şehri olan Manisa/ Soma’da “Soma Linyit Lisesi”nde tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe Bölümü mezunu olan Polat, üniversitede okuduğu yıllarda Milli Gençlik Vakfı’nda üniversite temsilciliğinden MGV Başkan Danışmanlığı gibi çeşitli görevler üstlendi. Refah Partisi Gençlik Kolları’nda da uzun yıllar görev alan Polat, Milli Gazete, Hedef Radyo ve Kanal 7 televizyonlarında da çalıştı. Polat, 1999 yılında ABD’ye giderek New York Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Finans, Hollywood Film Enstitüsü’nde de Film Yapımcılığı eğitimi aldı.

BÜROKRASİDE ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

2005 yılında Türkiye’ye dönen Polat, askerlik hizmetinin ardından 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’nde konuşma metinlerini hazırlayan ekibe dâhil oldu. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü bünyesindeki bu görevi 5 yıl sürdüren Polat, aynı görevi 1 yıl da dönemin Devlet Bakanı Faruk Çelik’in Danışmanı sıfatıyla sürdürdü.

Tarih: 07.03.2021 21:14