logo sag

Başkonsolosu Wondimu Diaspora Kamu Diplomasisi Grubu üyeleriyle buluştu

Başkonsolosu Wondimu Diaspora Kamu Diplomasisi Grubu üyeleriyle buluştu

Etiyopya İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn Gebremichael, İstanbul'da Diaspora Kamu Diplomasisi Grubu üyeleriyle Büyük Etiyopya Rönesans Barajı üzerinde görüşme yaptı.

Başkonsolos, İstanbul'da Diaspora Kamu Diplomasisi Grubu üyeleriyle görüşmelerde bulundu. Görüşmede, Türkiye ve uluslararası toplum arasında Etiyopya'nın ulusal çıkarına yönelik kamu diplomasisi yürütmenin yolları konusunda farkındalık yaratmak ve desteği harekete geçirmek için Büyük Etiyopya Rönesans Barajı üzerinde görüşmeler yapıldı.

Büyük Etiyopya Rönesans Barajı'nın tamamlanması için tüm vatandaşların çok çalışması gerektiğini söyleyen Bakan, kamu diplomasisi ekibinin bu konuda önemli bir rol oynayacağını sözlerine ekledi. Grubun üyeleri ayrıca, barajı çevreleyen yanlış anlamaları gidermek ve Etiyopya'nın adil hisse payını açıklamak için Konsolosluk ile birlikte çalışmaya kararlı olduklarını ifade ettiler.

Kamu Diplomasisi Ekibi, İstanbul ve çevresinde çeşitli mesleki faaliyetlerde bulunan Etiyopyalılardan oluşmakta olup, kamu diplomasisine dayanan Büyük Etiyopya Rönesans Barajı'nın inşasına dayanmaktadır.

Tarih: 18.10.2020 22:18