logo sag

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne Etiyopya ile ilgili iki kitap hediye edildi

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne Etiyopya ile ilgili iki kitap hediye edildi

Türkiye Etiyopya Dostluk Platformu, Etiyopya ile ilgili Amharca Öğrenme Kitabı ile HANGAATUU Oromoca Öğrenme Kitabını Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine hediye etti.

Türkiye Etiyopya Dostluk Platformu Başkanı Oğuz Atalay, Başkan Danışmanları Mahir Muhammed Mahmud ve Anley Assefa ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu'yu ziyaret etti.

Etiyopya'da konuşulan Amharca ve Oromoca dillerine ait Türkçe destekli öğrenme kitapları olan Murat Demirci'nin yazdığı Amharca Dili Öğrenme Kitabı ile Juneydi Woliye Kawo'nun yazdığı Hangaatuu Türkçe Afaan Oromoca Öğrenme Kitabı hakkında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu'ya detaylı bilgi veren Türkiye Etiyopya Dostluk Platformu Başkanı Atalay, Etiyopya ile ilgili eserlerin Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kitap bağışının ardından platform heyeti, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu'ya teşekkür ederek uzman kütüphaneci rehberler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde yer alan Milli Mücadele “Hâkimiyet Milletindir” sergisi ve kütüphanenin diğer bölümleri gezdi.

Tarih: 19.11.2020 01:03