logo sag

Etiyopya Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nda destek etkinliği

Etiyopya Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nda destek etkinliği

Ülkenin dört bir yanındaki Etiyopyalılar, bu sabah 11: 30'dan itibaren 2 dakika süren bir etkinlikle Ulusal Savunma Kuvvetlerini onurlandırdı.

Ulusal çağrıya yanıt olarak, ülke çapındaki tüm Etiyopyalılar, “Milli Savunma Kuvvetlerinin Yanındayım” sloganıyla bir dakika ellerini sağ kalplerine koyarak ve bir dakika el çırparak gerçekleştirilen 2 milyon ulusal törene katıldılar. Ülkenin dört bir yanındaki Etiyopyalılar, bu sabah 11: 30'dan itibaren 2 dakika süren bir etkinlikle Ulusal Savunma Kuvvetlerini onurlandırdı. Etiyopya'da yapılan 2 dakikalık ulusal törene dini liderler, ünlü politikacılar ve diğer tanınmış isimler de katıldı. Ayrıca yurtdışında yaşayan diaspora mensupları da, ülkede hukukun üstünlüğünü sağlamak için sürdürülen operasyonda orduya destek içinde olduklarını ifade ettiler.

 

Etiyopya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu personeli de Etiyopya savunma güçlerine desteklerini gösterdi. Başkonsolosluktaki etkinliğe Türkiye Etiyopya Dostluk Platformu İstanbul İl Temsilcisi Ahmet Çakır da katıldı.

 

Tarih: 18.11.2020 00:44