logo sag

Etiyopya Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wirtu'ya fahri doktora takdim edildi

Etiyopya Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wirtu'ya fahri doktora takdim edildi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile ülkemize gelen Etiyopya Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wirtu'ya, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından Türkiye-Etiyopya arasındaki yakınlaşmaya katkılarından dolayı fahri doktora derecesi takdim edildi.

Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Kemerburgaz Üniversitesi kurucularından ve Etiyopya Fahri Konsolosu Sayın İmam Altınbaş yaptığı konuşmada, Etiyopya'nın, Türkiye'nin Afrika'daki en önemli stratejik ortağı olduğunu kaydederek, "Etiyopya'nın Türk dostu Cumhurbaşkanı Doktor Mulatu, bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de ülkelerimiz arasındaki olumlu ilişkilerin gelişmesinin en büyük güvencesi olacaktır ve kendilerine takdim edilen Fahri Doktora ünvanı da ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşliğin yeni bir simgesidir" dedi.

Ayrıca, Dr. Mulatu Teshome Wirtu'nun, 2006-2013 yılları arasında Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi olarak görev yaptığını, bu nedenle Türkiye'yi yakından tanıdığını ve ardından üstlendiği Cumhurbaşkanlığı görevinde de Türkiye-Etiyopya ilişkilerinin gelişimine büyük katkı sağladığını iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini" sözlerine ekledi.

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Mulatu Teshome Wirtu, törende yaptığı konuşmada, küresel bir üniversite olan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde unvan almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Altınbaş ailesine ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Etiyopya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin istikrarlı bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Dr. Mulatu Teshome Wirtu, "Türk yatırımcıları alt yapı ve enerji anlamında çalışmalar yapmaya davet ediyoruz. Etiyopya 2025 yılında orta gelir seviyesine ulaşacak. Etiyopya'yı imalat sektörünün merkezi yapmak istiyoruz. Bu anlamda iş adamlarını ülkemize çağırıyoruz, sermaye alanları kuruyoruz. Türk yatırımcıların da ülkemizde öncü olmalarını istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Etiyopya Cumhurbaşkanı'na cübbesi giydirildi ve fahri doktora unvanı takdim edildi.

Tarih: 10.02.2017 17:50