logo sag

Etiyopya Yemekleri ve 'Küçük Şeyler' Hürriyet'te

Etiyopya Yemekleri ve 'Küçük Şeyler' Hürriyet'te

Edebiyat, Roman kategorilerinde yazdığı eserlerle tanınan Aziz Devrimci bugünkü köşe yazısında Etiyopya yemeklerinden bahsetti.

Ankara'da Etiyopya mutfağından yemekler tadabileceğiniz Cafe La Vi̇e -  Küçük Şeyler bugün Hürriyet yazarlarından Aziz Devrimci'nin köşe yazısı içeriği oldu.

ETİYOPYA YEMEKLERİ VE ‘KÜÇÜK ŞEYLER’

Şili Meydanı’na çıkan Kuveyt Caddesi’nde bir küçük mekân. Sevimli küçük bahçesinde ağaçlar altında birkaç masası, içeride de bir o kadar oturulacak yer var. Bayram bey eşi ile birlikte hem pişiriyor hem servis yapıyor. Daha önce keyifli kahvaltısıyla nam salan ‘Küçük Şeyler’, Afrika’nın henüz balta girmemiş mutfağına girerek biz Ankaralıların henüz keşfetmediği ‘Habeşi’ lezzetleri pişirmeye başlamışlar. Aşçılar, kapkacak, baharat ve ‘incara (yerel ekmek)” Etiyopya’dan geliyor. Etiyopya kahvesi, aslına uygun ve yerel yöntemlerle yapılıyor, ‘jebena (ibrik)’ ile sunuluyor. Özellikle, vegan ve normal olmak üzere iki çeşidi hazırlanan ‘beyaynat’ tepsisi göz kamaştırıyor, çok sevdim. Kuşbaşı etle pişirilen ‘tips’, tavuk buduyla yapılan ‘doro wat” ve ‘shiro’, kulağa hoş gelen yemek isimlerinden bazıları. Nedense burada yapılamayan, yapılınca da aynı hazzı vermeyen, sac üzerinde pişirilen yerel ekmek ‘incara’ mistik tadıyla sizi çok etkileyecek. ‘Küçük Şeyler’e uğrayın, yer küçük ama lezzetler çok büyük.

Cafe La Vie - Küçük Şeyler - Ethiopian Restaurant Ankara
Kuveyt Cd. No:7, 06540 Çankaya/Ankara
0545 245 43 11

 

Tarih: 17.09.2020 13:48