logo sag

Etiyopyalı Mubarek Abdela Kedir'den duygusal konuşma

Etiyopyalı Mubarek Abdela Kedir'den duygusal konuşma

Bursa’da 70 ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunları üniversite sınavında aldıkları sonuçlarla göğüs kabarttı.

Bursa'da 70 ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ilk mezunları üniversite sınavında aldıkları sonuçlarla göğüs kabarttı. 4 kıtadan gelen öğrencileri Bursa'daki okullarından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar uğurlarken, duygulu anlar yaşandı.

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan ve Türkiye'nin en modern liselerinden biri olan Uluslararası Murad Hüdavendigâr Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilk mezunlarını verdi. 4 farklı kıtadan öğrencinin bulunduğu lisenin mezunları, üniversite sınavında aldıkları puanlarla gurur kaynağı oldu. Örnek lisede öğrenim gören 56 yabancı öğrencinin tamamı farklı üniversiteleri kazandı. Tıp, bilgisayar mühendisliği, ilahiyat, inşaat mühendisliği, kimya mühendisliği gibi bölümlerinin yanı sıra 3 yabancı öğrenci de Türkçe Öğretmenliği bölümüne yerleşti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Etiyopyalı Mubarek Abdela Kedir ise yaptığı konuşmada, “Etiyopya, Osmanlı döneminden beri Türkiye ile köklü bir ilişkiye sahiptir. Türkiye, geçmişte ve günümüzde eşi benzeri olmayan bir ülkedir. Türkiye, dünyanın kabadayılarına kafa tutan, sözünü dinleten, kendi göbeğini kendisi kesen, özellikle mazlumlar ve Müslümanlar için çok gurur verici güçlü bir ülkedir. Ne zaman ülkem için büyük bir şey hayâl etsem Türkiye'yi de unutmuyorum. Türkiye, ikinci vatanımdır. Türkiye'nin bize sağladığı imkânlarla Birleşmiş Milletler Okulu diyebileceğimiz okulumuzda, kardeşlerimle güzel bir lise dönemi geçirdim. Hepimiz, birbirimizin diplomatı sayılırız. Bize tanınan imkanlar sayesinde hedeflerime doğru ilerliyorum. Hedefim, insanların canını emanet ettiği çok iyi doktor olmak ve ülkem ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmektir. Buradan mezun olup ayrılırken, ailemin evinden ayrılırken hissettiğim duyguları yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tarih: 30.09.2020 22:18