logo sag

Futbolcu Nuri Şahin: Etiyopya'da 30 bin kişiye temiz su çıkardık

Futbolcu Nuri Şahin: Etiyopya'da 30 bin kişiye temiz su çıkardık

Fraport TAV Antalyaspor’un yıldız oyuncusu Nuri Şahin , Etiyopya ile ilgili çalışmalarını anlattı.

Kariyeri boyunca Almanya Bundesliga, Hollanda Eredivisie, İspanya La Liga, İngiltere Premier Lig ve Türkiye Süper Lig gibi Avrupa futbolunun en önemli liglerinde forma giyme fırsatı bulan Nuri Şahin’in açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde:

“Etiyopya’daki durumu kendi gözlerimle görmesem inanmazdım”

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Nuri Şahin, Etiyopya’daki su kuyusu açma çalışmalarını şu şekilde anlattı:

“Etiyopya’daki proje de benim kendimi geliştirmem için çok önemli oldu. Bana çok şey kattı. Çünkü oradaki durumu kendi gözlerimle görmesem inanmazdım. Bizim sabah dişimizi fırçalarken kullandığımız suyu elde edebilmek için oradaki insanların inanılmaz bir gayret göstermesi gerekiyor. Onlarla birlikte su yürüyüşü de yaptım. Her gün su için 20 kilometre yürüyen aileler var ve edindikleri suyu bir çoğumuz kullanmayız. İnsanlar bu suyu içmek durumunda kalıyorlar. Bu sebeple eski takım arkadaşım Neven Subotic ile birlikte yaptığımız projeye çok değer veriyorum. Ailem adına beş kuyu açabilmek de beni çok mutlu etti. Bizim yardımımız sayesinde 30 bin insana temiz su geliyor şu anda. Oradaki insanların bize çok ihtiyaçları var.”

Tarih: 16.04.2021 21:15