logo sag

İmam Altınbaş, Etiyopya Fahri Konsolosu Oldu

İmam Altınbaş, Etiyopya Fahri Konsolosu Oldu

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Fahri Konsolosu oldu.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Fahri Konsolosu oldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu olarak atandı. İmam Altınbaş, Fahri Konsolosluk Nişanı'nı, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome Wirtu'nun elinden törenle aldı.

Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş'a, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu unvanı ve nişanı verilmesi dolayısıyla Türkiye'nin Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Uğur Kenan İpek ve Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome Wirtu'nun katılımıyla tören düzenlendi.

Törende, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosluk görevinin verilmesinin kendisine yüklediği sorumlulukların farkında olduğunu belirterek, "Her iki ülkenin sosyal, ekonomik ve politik menfaatleri için çalışacağımı huzurlarınızda belirtmek isterim" dedi.

Bu görevi yürütürken, Türkiye Cumhuriyeti ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ticari ve kültürel ilişkileri her geçen gün daha fazla artırmayı temel görev edineceğini belirten Altınbaş, "Ben iki ülke arasındaki mevcut ticaret potansiyelinin çok daha geliştirileceğini düşünüyorum. Şahsım adına bundan sonraki çalışmalarımda bu potansiyeli tetikleyecek ve Türk müteşebbislerini bu fırsatlarla dolu pazara yönlendirecek olmanın heyecanını yaşıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' sözü, sadece yüreğimize değil aklımıza da kazınmıştır" diyen Altınbaş, şunları kaydetti:

"Her iki ülke de çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Ticaret ve barış kol kola bölgeyi huzura kavuşturacaktır. Refah arttıkça, eğitim ve yaşam koşulları da yükselecektir. Bölge insanı refahı arttıkça kavga etmeyi bırakacaktır. Gerginlikten insanlık hiçbir zaman fayda görmemiştir. Her iki ülkenin bölge refahına ve barışına yapacağı büyük katkılar bulunmaktadır. Sözlerimi bitirirken şunu ifade etmek istiyorum: Bugün çok mutluyum, çünkü kalbimde 2 bayrak, 2 millet sevgisini barındırıyorum. Beni bu onurlu göreve layık gören Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'ne sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Tarih: 23.11.2012 23:14