logo sag

İmam Altınbaş’a Etiyopya iyi niyet büyükelçisi ünvanı verildi

İmam Altınbaş’a Etiyopya iyi niyet büyükelçisi ünvanı verildi

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa Ticaret Odası tarafından Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Etiyopya Fahri Konsolosu Sn. İmam Altınbaş’a, İyi Niyet Büyükelçisi unvanı takdim edildi.

Altınbaş Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa Ticaret Odası’ndan gelen üst düzey heyet tarafından Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Etiyopya Fahri Konsolosu Sn. İmam Altınbaş’a İyi Niyet Büyükelçisi unvanı verildi.

Gerçekleştirdiği yatırımlar ve geliştirdiği projeler ile Etiyopya’nın Fahri Konsolosu olan Altınhas Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, aralarında Addis Ababa Ticaret Odası Başkanı Elias Geneti ve Etiyopya Başkonsolosu Wondimu

Gebremichael’in bulunduğu heyeti İstanbul’da ağırladı.

Senato Odası’ndaki toplantı sırasında söz alan Etiyopya Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari Diplomatik İlişkiler Sorumlusu Tesfakiros Hailu Gebremariam, Türkiye’nin aslında sahip olup da farkında olmadığı birçok güçlü yönünün bulunduğunu, özellikle sanayi anlamında önemli avantajları olduğunu ve Sn. İmam Altınbaş’ın öncülüğünde Türk işadamlarının bu açıdan Etiyopya’da lider pozisyonda bulunduğunu ifade etti.

Altınbaş Üniversitesi’ni gezen heyet, Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıdan sonra VEGA Okulları Beylikdüzü Kampüsü’nü, ardından da Altınbaş’ı ziyaret etti.

İmam Altınbaş: “Etiyopya halkı ile aile gibi olduk”

Her iki ülkenin de sosyal, ekonomik ve politik menfaatleri için çalıştıklarını her fırsatta dile getiren İmam Altınbaş; “Etiyopya’nın insan kaynağını çok önemsiyorum, bu nedenle de önümüzdeki dönemlerde VEGA Okulları olarak orada bir kampüs açmayı hedefliyorum.” dedi.

Tarih: 18.08.2017 18:04