logo sag

Addis Ababa Büyükelçisi Yaprak Alp'ın Basın Açıklaması

Ülkede demir yolu inşa eden Türk şirketi Yapı Merkezi’nin yaptığı gıda yardımının teslim töreninde konuşan Abdulahi, ülkesinin salgını önlemek için tüm kaynaklarını seferber ettiğini söyledi.Abdulahi, "Türk hükümeti ve yatırımcılar bu zor durumda hemen kendilerini gösterdi." diyerek, Türk iş insanlarının Etiyopya’ya yaptığı yatırımlarla ülkesinin büyüme ve istihdamına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Türkiye hijyen malzemesi ve gıda desteği yaptı

Törene katılan Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçisi Yaprak Alp de bu zor durumda sadece Türk hükümetinin değil özel sektörün de üstüne düşeni yaptığını kaydederek, iki ülke arasındaki yakın ilişkiye vurgu yaptı. Yapı Merkezi Ülke Müdürü Murat Öcal, bağışın ülkede görülen sel felaketi için yapıldığını ancak COVID-19 ve çekirge istilasından olumsuz etkilenenler için de kullanılabileceğini dile getirdi.

Türkiye, geçen haftalarda Etiyopya'ya hijyen malzemesi ve gıda desteğinde bulunmuştu.Virüs nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, toplam 261 vaka görüldü.

Tarih: 17.05.2020 03:35