logo sag

Etiyopya'nın 101 Yüzü - Sema ALPAYTAÇ Fotoğrafladı

Sema Alpaytaç'ın ilk kişisel sergisi olan 'Etyopya'nın 101 Yüzü' sergisi özellikle çocuk yüzlerine odaklanıyor. Sergi 1 Temmuz tarihine kadar gezilebilir.

BSF Akademi Sergi Salonu 'Etyopya'nın 101 Yüzü' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sema Alpaytaç'ın ilk kişisel fotoğraf sergisi olan 'Etyopya'nın 101 Yüzü'nün açılışı kalabalık davetli eşliğinde BSF Akademi sergi salonunda yapıldı.

 Etyopya Fahri Konsolosu Atilla Yurtçu'nun da katıldığı sergide Etyopya ile ilgili ekonomik ve ticari bilgilerin yanı kültürel bilgiler de aktarıldı. Atilla Yurtçu açılışta yaptığı konuşmada Türk ürünlerine gösterilen ilgi büyük ilgiden bahsetti. Yurtçu konuşmasını şöyle sürdürdü:” Başkent Addis Ababa’da sadece Türk malı hazır giyim eşyalarının satıldığı mağazalar açılmaya başlamış. Bunu yapanlar şu an yerli tüccarlar. Etiyopyalı ayakkabı üreticisi Berhe Assefa, “Türk malı demek kalite demek. Pazarda Çin ve Türk ürünleri rekabet halinde; ama halk Türk mallarının sadece ucuz değil kaliteli olduğunu da gördü.” diyor. Ticaret hacmimiz 2001 yılında 32 milyon dolar seviyesinde iken 2005’te 140 milyon dolara çıkmış. Bunun 109 milyonu ihracat. Artış 2006 yılında da devam ediyor. Bu rakamlar bizim için küçük olabilir; ama Etiyopya’nın ticaretinde önemli bir hacim. “

82 Dilin konuşulduğu bir ülke

Sema Alpaytaç, sergilenen fotoğrafları, 82 dilin konuşulduğu, bütün dinlerin ve kabilelerin ortak yaşadığı bir ülke olan Etyopya'da, geçtiğimiz yıl çektiğini belirterek başından geçen ilginç olayları da katılımcılarla paylaştı. Özellikle genç bir Ethopya’lının kendisine verdiği mektubu sahibine ulaştırdığında karşısına çıkan kişi eşinin arkadaşı olduğunu öğrenince oldukça şaşırmış. Özellikle çocuk ve insan yüzlerine odaklanmış fotoğraf karelerinden oluşan sergi 1 Temmuz'a dek gezilebilecek.

Tarih: 27.06.2006 10:50