logo sag

Etiyopya'daki Türk vatandaşları Addis Ababa'ya getirildi

Etiyopya'daki Türk vatandaşları Addis Ababa'ya getirildi

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde çatışmaların arasında kalan Türk vatandaşlarının yoğun girişimler sonucu Addis Ababa'ya getirildiğini duyurdu.

Etiyopya'nın kuzeyinde isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesine (TPLF) askeri operasyon düzenleniyor. Tigray eyaletinde yaşayan Türkiye vatandaşı 20 kişi çatışma bölgesinden çıkarılarak ülkenin başkenti Addis Ababa'ya getirildi. Türkiye ABD ve çok sayıda Avrupa ülkesinin halen vatandaşlarına ulaşmaya çalıştığı bir zamanda, kendi vatandaşlarını bölgeden çıkarabilen ilk ülkelerden biri oldu.

2 HAFTADIR ÇATIŞMALARIN ARASINDALAR

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Yaprak Alp, yaptığı açıklamada, 15 gün bölgede mahsur kalan vatandaşların iki zorlu operasyonla kurtarıldığını söyledi. Alp, "Etiyopyalı dostlarımız, iki ülke dışişleri bakanlarının yaptıkları verimli görüşme ve Büyükelçilik çalışanlarının yoğun gayretleri sonrasında vatandaşlarımızı güvenle çıkarmayı başardık." dedi. Bölgede iletişim hatlarının kesik olmasının yol açtığı zorluğa değinen Alp, "Onları kurtarmaya uğraşırken diğer yandan da hem ailelerine bilgi vermeye ve hem de nasıl olduklarını öğrenmeye çalışıyorduk." ifadesini kullandı.

Tarih: 19.11.2020 01:02