logo sag

Etiyopya koronavirüs salgınından nasıl etkilendi?

Etiyopya koronavirüs salgınından nasıl etkilendi?

Save the Children International isimli sivil toplum örgütü çalışanı Ekin Öğütoğulları Etiyopya'daki koronavirüs salgını hakkında bilgiler verdi.

Tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını Afrika‘yı da etkiliyor. Salgının Afrika’da yayılmasının “endişe verici” olacağına sıklıkla dikkati çeken Dünya Sağlık Örgütü, kıtadaki ülkelerin temiz içme suyuna ve sabuna erişimlerinin kısıtlı olduğunu, sağlık sistemlerininse salgını karşılayabilecek kadar gelişmiş olmadığını söylüyor. Büyük bir Doğu Afrika ülkesi olan Etiyopya’da da koronavirüse yönelik bazı önlemler alındı. Ülkede bugüne dek salgın nedeniyle üç kişi yaşamını yitirdi. Vaka sayısı ise 126.

Etiyopya’da yaşayan sivil toplum örgütü çalışanı Ekin Öğütoğulları, “Bu kıtadaki pek çok ülkede olduğu gibi burada da sıkıntılar var. Ülkenin bazı bölgelerinde zaten su sıkıntısı var, yani su yok. Bu virüsle beraber bu sıkıntı biraz daha ön plana çıktı. Hem hükümet hem de sivil toplum örgütleri, temiz suya ve sabuna ulaşımı artırmaya çalışıyor. Nüfusun belli bir kısmı suya veya sabuna ulaşamıyorsa diğer önlemleri de onlara anlatmanın bir anlamı kalmıyor” diyor. 

Tarih: 28.04.2020 23:42