logo sag

TİKA'dan Etiyopya'da Sağlık Eğitimine Destek

TİKA'dan Etiyopya'da Sağlık Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ile Yeryüzü Doktorları Derneği (YYD) gönüllü sağlık ekibi tarafından, 20-29 Şubat tarihleri arasında ortopedik cerrahi alanında sağlık hizmeti ve eğitimler verildi.

YYD, Jijiga’da ortopedi alanında ameliyat edilemeyen hastaların tedavilerini gerçekleştirmek ve yerelde görev yapan doktorlara deneyim aktarımında bulunmak amacıyla Etiyopya Sağlık Bakanlığı’nın iş birliğinde ve TİKA'nın desteğiyle Jijiga Üniversitesi Sheik Hassen Yabare Referral hastanesinde 35 muayene ve 30 zorlu ameliyatı gerçekleştirdi.

10 gün süren kamp boyunca implant çıkarma, çoklu yumuşak doku cerrahisi cerebral palsi ve femur tedavileri gibi birçok farklı alanda 30 ortopedi ameliyatı uygulandı.Proje kapsamında sunulan sağlık hizmetlerinin yanı sıra gelecek dönem projelerinin istişaresi ve ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla, Jijiga Bölgesi Eyalet Başkanı, Etiyopya Sağlık Bakanı Yardımcısı, Etiyopya Kentsel Kalkınma Bakanı, T.C. Addis Ababa Büyükelçiliği ve bazı yerel hastaneler ziyaret edildi.

Proje çerçevesinde ortopedi alanında özellikle bölge şartlarında yapılamayan operasyonlar üzerine odaklanıldı.Operasyon ve eğitimlerin yanı sıra ekipman ve sağlık malzemesi desteğinde de bulunuldu.

 

Tarih: 27.03.2020 10:39