logo sag

Adwa zaferi İstanbul'da kutlandı

Adwa zaferi İstanbul'da kutlandı

Türkiye'de yaşayan Etiyopyalılar, pandemi nedeniyle küçük bir katılımla da olsa, Büyükelçiliğin İstanbul Başkonsolosluğu'nda Adwa zaferini kutladılar.

İtalyan işgal güçlerine karşı 1 Mart 1896'da kazanılan zafer dolayısıyla Tigray eyaletinin Adwa kasabasında ve başkent Addis Ababa'da törenler düzenlendi.Aynı zaman Türkiye'de İstanbul Başkonsolosluğunda da program düzenlendi.Programa Konsolosluk çalışanları,Etiyopyalı vatandaşlar ve Türkiye Etiyopya Dostluk Platformu Başkanı Oğuz Atalay ve İstanbul temsilcisi Ahmet Cakir katıldı.

Başkonsolos Sayın WONDIMU GEZAHEGN  yayımladığı mesajda, "Adwa Zaferi, ulusal bir zafer olmakla beraber Afrika'nın özgürlük aşkının yeniden doğmasına yol açan bir zaferdir.Yarınlarımız birliğimiz ile her zaman daha da güvende olacaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye Etiyopya Dostluk Programı İstanbul Temsilcisi Ahmet Cakir ise tarihini unutan önüne hedef koyamaz ve uzun yaşamaz bu nedenle geçmişimizi unutmamalı ve dersler çıkarmalıyız..Gelecegimiz için geçmisimizden alacağımız dersler ile kendimizi iyi yetiştirmeli ve çocuklarımıza güzel yarınlar bırakmalıyız ifadelerini kullandı.

Tarih: 03.03.2021 11:33