logo sag

Etiyopya Başkonsolosluğu'ndan Etsegenet Yimenu IGA ile toplantı yaptı

Etiyopya Başkonsolosluğu'ndan Etsegenet Yimenu IGA ile toplantı yaptı

İstanbul Etiyopya Başkonsolosluğu, turizm sektörünün güçlendirilmesi ve Etiyopya'nın imajının inşası için İstanbul Büyük Havalimanı (İGA) ile görüştü.

Ekonomi Kamu Diplomasisi ve İletişim Bakanı Sn.Etsegenet Yimenu, İGA Havacılık Geliştirme Başkan Yardımcısı Sn.Majid Khan ve Havacılık Geliştirme Müdürlüğü Rota Geliştirme Sorumlusu Sn.Efe Buğra ÇINAR ile verimli bir e-toplantı gerçekleştirdi.

Khan, havacılığın COVID-19 salgınından sonraki yeni planını ve Etiyopya ile çalışma ilgilerini aktardı. "Etiyopya'yı turizm konusunda büyük potansiyele sahip bir ortak olarak görüyorlar" dedi. Dolayısıyla, turizm caddesi projesi için Etiyopya, IGA'da bir stand sahibi olacak seçilen 5-6 ülkeden biri olacak.

Amacın Etiyopya'nın standını ziyaret etme fırsatı elde etmek ve yolculara ülke profili hakkında bir fikir vermek olduğunu söyleyen Etsegenet, Etiyopya'nın turizm sektörünü geliştirme konusundaki güçlü ilgisini ve hükümetin bunları etkileme taahhüdünü de açıkladı. Etiyopya'nın yeni turizm projeleri hakkında da kısaca konuşuldu ve katılımcılara “Etiyopya - Orjinlerin Ülkesi” başlıklı bir Power-point sunumu yapıldı.

Etsegenet, ülkenin turizm tanıtımı için büyük bir ayrıcalık olduğunu ve İstanbul Grand Airport-IGA'da bir stanttan yüz yüze anlatımla 200 ülkeden dünya yolcusuna bilgi vermenin yolculara bir sonraki tatilleri için ilham vereceğini söyledi. .

Tarih: 11.10.2020 15:52