logo sag

İmam Altınbaş Başkan Erdoğan'ın Etiyopya ziyaretine eşlik etti

İmam Altınbaş Başkan Erdoğan'ın Etiyopya ziyaretine eşlik etti

Türkiye Cumhuriyeti’nin Afrika’ya Açılım Stratejisi çerçevesinde oluşturulan Ticaret ve Müteahhitlik heyetinde yer alan İmam Altınbaş ve Türk iş adamları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretine eşlik etti. Türk işadamı heyetini Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ve Türkiye'nin Etiyopya Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki Türk İş adamı heyeti,  21 – 24 Ocak tarihleri arasında Afrika Boynuzu ülkelerinden Etiyopya ve Cibuti’yi kapsayan resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş’ın da yer aldığı heyet üyeleri, Etiyopya’nın Türkiye ile olan ilişkilerini geliştirmek üzere bir araya geldi.

İmam Altınbaş’ın katıldığı ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim, Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile milletvekilleri,özel sektör temsilcileri ve  bürokratlar yer aldı. Heyet, ziyaretlerine İmam Altınbaş’ın yakın dostu Etiyopya Devlet Başkanı Mulatu Teshome Wirtu ile görüşerek başladı. Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretin ilk durağı olan Etiyopya’da Başbakan Hailemariam Desalegn tarafından resmi törenle karşılanan heyet 23 Ocak günü Cibuti’ye hareket ederek Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulleh ile bir araya geldi.

Etiyopya’ya yaptıkları yatırımların, ülke halkının refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacak projeler olduğunun altını çizen İmam Altınbaş, “Başta Etiyopya olmak üzere, bölge ülkeleriyle ekonomik, ticari ve yatırım ilişkilerimiz bulunuyor. Sahra altı Afrika ülkeleri arasında en fazla Türk yatırımı bu bölgede yapılıyor. Firmamızın yatırımları bölgenin kalkınmasına önemli katkı yapacak ” dedi.

Tarih: 21.02.2015 23:24